Innan Du anländer

Betäckningskontrakt

Ta kontakt med oss i god tid innan Du vill komma med Ditt sto. Vi sänder ett betäckningskontrakt för översikt där det mest självklara framgår ex. att vi garanterar friska, avmaskade hästar. De skall vara oskodda och nyverkade. Försäkring måste finnas samt vem som betalar självrisk om något går galet vilket man givetvis inte hoppas.

Medtag

Kontraktet- väl ifyllt, grimma, träns, ev. täcke, ev. preparat för ögon, sår, flugor osv. Lämna viktig information om stoet som kan vara av betydelse.

Intyga

Intyga att stoet är friskt, att vi får kontakta veterinär om så behövs och vi inte får tag i Dig, att vår hovslagare får korta ner hovarna om så behövs.

I övrigt

Vi på Stall Annelunden garanterar frisk hingst som med stor erfarenhet och försiktighet betäcker sina ston naturligt dock för hand. Vi känner att vi vill ha kontroll över brunst och betäckning varför vi inte använder oss av fribetäckning.

Vi behandlar stoet som vårt eget varför daglig tillsyn av stoet görs och vi tillhandahåller hage med kompis, vatten och saltsten. Ta gärna med dig eget hö för att ha stoet hos oss kostnadsfritt. Nödvändig vård ingår såsom sårvård, ögonvård, påtagning av flughuva och täcke. Vi stallar in stoet vid behov.