Torv & Spån

Perfekt som strö i boxar & spiltor. Binder fukt och ammoniak, vilket tar bort obehaglig lukt av urin. Den är dessutom bra för hästarnas hovar.
Den sura miljön i torven gör att det inte blir någon tillväxt av bakterier i sår. Jämfört med spån går det åt hälften så mycket torv. Avfallet som blir går att sälja som gödselmedel eftersom bönder gärna använder det på sina åkrar. Det ger även en bra ekonomi och en mindre gödselstack att ta hand om.

Varför använda torvströ?
  • Arbetsbesparande
  • God stallmiljö
  • Liten gödselmängd
  • Mycket talar för friskare hästar
  • Man för ett högvärdigt gödselmedel

Vi erbjuder även en mix av torv och kutterspån (40 procent) för de som vill ha kvar den karakteristiska terpentindoften som blir av spån. Den blir något ljusare och komposteras snabbare än rent spån. (Cirka ett år jämfört med tre till fyra år.)

OBS!

Det är några som mailat oss utan att uppge telefonnummer. Vi har dock inte lyckats skicka mail tillbaka. SÅ för att undvika missförstånd om att vi inte svarar- skicka igen och glöm inte telefonnummer denna gången. 😉 Vänligen anne

Produkt:
Pris:
Torv
80:-/balen
Torvmix
80:-/balen
Kutterspån
70:-/balen
Produkterna levereras i fyrkantsbalar om ca 300L & finns för avhämtning. Ring innan så vi vet att produkterna finns i lager.